Αρχική arrow Νέα
Νέα
Ρεπορτάζ για τον αυτισμό

 Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, προβλήθηκε από το κανάλι της ΕΡΤ «ΠΡΙΣΜΑ +» ρεπορτάζ για τον Αυτισμό. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση.

 
Άρθρα για τον Αυτισμό στην Ελευθεροτυπία

Στις 4 Ιανουαρίου 2010, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ άρθρο του δημοσιογράφου Αντώνη Σκορδίλη «Το μέγα σκάνδαλο του αυτισμού. Οι οικογένειες απαιτούν άμεσες λύσεις».

 Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το άρθρο και να κάνετε τα σχόλιά σας, ώστε βραχυπρόθεσμα- μεσοπρόθεσμα να εκτυπωθούν τα σχόλια και να υποβληθούν στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επίσης, στις 11 Ιανουαρίου 2010, δημοσιεύθηκε δεύτερο άρθρο στην Ελευθεροτυπία, από τον κ. Σκορδίλη, με τίτλο «Οι βασικές αλήθειες για τον αυτισμό», το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

 
Πόρισμα Συνηγόρου του Πολίτη- Εφαρμογή της Παράλληλης Στήριξης μαθητών με αναπηρία ή με ειδικές εκπα
Ενημερωθείτε. Σας ενδιαφέρει-όλο το πόρισμα εδώ!
 
Πρόσκληση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
Δείτε ολόκληρη την "Πρόσκληση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για τις γυναίκες/μητέρες με αναπηρία" εδώ..
 
Η Νευροβιολογία του Αυτισμού

Σημαντική είναι η πρόοδος που επιτελείται τα τελευταία χρόνια στην αναγνώριση των βασικών νευροβιολογικών χαρακτηριστικών του αυτισμού. Από τη σύγχρονη έρευνα προκύπτει ότι η παθολογία του αυτισμού συνίσταται σε διάχυτη κυτταροαρχιτεκτονική εκτροπή η οποία αφορά τη φαιά και τη λευκή ουσία των ημισφαιρίων και της παρεγκεφαλίδας με συνέπεια σοβαρή δυσλειτουργία στο συντονισμό των δικτύων του εγκεφάλου. Η εκτροπή είναι νευροαναπτυξιακή, δηλαδή συμβαίνει κατά την διαδικασία ανάπτυξης του εγκεφάλου .κατά τη βρεφονηπιακή ηλικία. Η αιτιολογία του αυτισμού δεν είναι γνωστή, όμως κατά τις ενδείξεις σημαντική είναι η συμβολή γενετικών επιδράσεων οι οποίες δεν είναι ακόμη γνωστό πως λειτουργούν. Υπάρχουν εντούτοις ενδείξεις ότι οι γενετικές επιδράσεις ενεργούν μέσω νευροαυξητικών και νευροάνοσων μηχανισμών. 

 

Σωτήρης Κωτσόπουλος
Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές
Κ. Τζαβέλα 12, 302 00 Μεσολόγγι
Τηλ. 26310 55661, email: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε  

 

 

Διαβάστε...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 37 - 45 από 55

Like us on Facebook


42-19677375.jpgΣτηρίξτε το έργο μας!
Κάνοντας μια δωρεά στην ΕΕΠΑΑ, με τους παρακάτω τρόπους:

Με τραπεζική κατάθεση 
Εθνική Τράπεζα
Δικαιούχος: ΕΛΛΗΝ ΕΤΑΙΡΙ ΠΡΟΣΤ ΑΥΤΙΣΤ ΑΤΟΜΩ
IBAN: GR5001101460000014629603201, SWIFT (BIC): ETHNGRAA

μέσω των μηχανημάτων ΑΤΜ με χρήση του ΙΒΑΝ,

μέσω ΕΛΤΑ με ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση: ΕΕΠΑΑ, Αθηνάς 2, Αθήνα T.K. 105 51