Αρχική arrow Υπηρεσίες
Υπηρεσίες
Κέντρο Ημέρας "ΣΕΙΡΙΟΣ"

Κέντρο Ημέρας Ενήλικων με Αυτισμό «ΣΕΙΡΙΟΣ» στο Γέρακα Αττικής

 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος “Υγεία-Πρόνοια 2000-2006” η ΕΕΠΑΑ ίδρυσε και λειτουργεί το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων με Αυτισμό «ΣΕΙΡΙΟΣ» στον Γέρακα Αττικής.

Μέσα στο άνετο και ευχάριστο περιβάλλον εκπαιδεύονται και ψυχαγωγούνται καθημερινά στο Κέντρο Ημέρας ενήλικα άτομα με Αυτισμό μέσα από μια πληθώρα δραστηριοτήτων που διεξάγονται σύμφωνα με παγκοσμίως διαδεδομένες και αποδεκτές εκπαιδευτικές-θεραπευτικές παρεμβάσεις (TEACCH, PECS, MAKATON). Έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό ενισχύει τόσο τις κοινωνικές όσο και τις άλλες δεξιότητες των επωφελουμένων.

Στόχος του Κέντρου Ημέρας «ΣΕΙΡΙΟΣ» είναι τα ενήλικα Άτομα µε Αυτισμό, κατά βάση άτομα µε πολλαπλές δυσκολίες, να εκπαιδεύονται σ’ένα περιβάλλον που τα αποδέχεται, τα στηρίζει και τα βοηθά στην αντιμετώπιση και εκπλήρωση των αναγκών τους.

 
Στέγη Αυτιστικών Ατόμων "ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ"

Το Πρώτο Κέντρο Εκπαίδευσης και Διαβίωσης Ενηλίκων Ατόμων με Αυτισμό στην Ελλάδα, 1χλμ πριν το χωριό Ζίτσα και 27χλμ από την πόλη των Ιωαννίνων.

Κατάλληλα διαμορφωμένο και προσαρμοσμένο για να προσφέρει την αγάπη και την ζεστασιά του σπιτικού περιβάλλοντος στα 12 ενήλικα άτομα με Αυτισμό, καταγόμενα από την Ήπειρο, τα οποία ζουν, εκπαιδεύονται και ψυχαγωγούνται σε αυτόν.

Δημιουργήθηκε με την αξιοποίηση δωρεών του καταγόμενου εκ Ζίτσας αειμνήστου ιατρού Γεωργίου Γύρα είς μνήμην της πρώτης του συζύγου, Ελένης Γύρα, της Χριστιανικής Αδελφότητος “Η μάνα του Πωγωνίου” και της Γαλλικής Φιλανθρωπική Οργάνωσης του “Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας”.

Στόχος της Στέγης πλην της φροντίδας, είναι να προσφέρει παράλληλα, ευχάριστη, ποιοτική, αξιοπρεπή διαβίωση, φροντίδα  και ψυχαγωγία. Στόχος επίσης είναι η κατάλληλη και δια βίου εκπαίδευση στους 12 ενοίκους της προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ικανότητές τους και να βεβλτιωθούν οι δυνατότητές τους κυρίως σε θέματα αυτοδιαχείρισης, επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης.

 
CYGNET

Σας γνωρίζουμε ότι ολοκληρώθηκε κύκλος ψυχοεκπαίδευσης γονέων με τη μέθοδο CYGNET, στα κεντρικά γραφεία της ΕΕΠΑΑ στο Μοναστηράκι, σε έξι συναντήσεις και συντονίστηκε από την Στεφανία Φούσκα. Οι γονείς που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα αυτό συνεχίζουν να συμμετέχουν σε Ομάδα Υποστήριξης Γονέων η οποία συντονίζεται αφιλοκερδώς από την κα. Στεφανία Φούσκα, Υποψήφια Διδάκτωρ Συμβουλευτικής, Αν. Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Πειραιά, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια CYGNET, με πολυετή εμπειρία στον Αυτισμό. Η διάρκεια κάθε συνάντησης είναι περίπου 3 ώρες και γίνεται με τις αρχές της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης, ώστε να διευκολύνεται η έκφραση των γονέων και η ομάδα να προχωράει σύμφωνα με το δικό της δυναμικό. Αντίστοιχη Ομάδα Υποστήριξης Γονέων πραγματοποιήται και στο Παράρτημα της ΕΕΠΑΑ στον Πειραιά.

 

 
CYGNET Ψυχοεκπαίδευση Γονέων

Σας γνωρίζουμε ότι το Παράρτημα Πειραιά της ΕΕΠΑΑ ολοκλήρωσε κύκλο ψυχοεκπαίδευσης γονέων με τη μέθοδο CYGNET. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε έξι συναντήσεις και συντονίστηκε από την Στεφανία Φούσκα.

Στο πλαίσιο των δράσεων της και κυρίως για την δράση υποστήριξης γονέων, η ΕΕΠΑΑ με την συνεργασία της Στεφανίας Φούσκα, πραγματοποιεί από Τρίτη 27 Μαΐου 2014, 16:30-19:30 στα κεντρικά της γραφεία στο Μοναστηράκι, κύκλο ψυχοεκπαίδευσης γονέων 6 εβδομαδιαίων συναντήσεων με τη μέθοδο CYGNET, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. 

Η Στεφανία Φούσκα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Συμβουλευτικής, Αν. Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Πειραιά, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια στο CYGNET, με πολυετή εμπειρία στον Αυτισμό.

 
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: 2 Απριλίου

2 Απριλίου 2014

Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.

Δράση - Συνεργασία - Απασχόληση - Κοινωνικοποίηση

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) μαζί με τη διεύθυνση του ΕΕΕΕΚ και τους εκπαιδευτικούς οργανώνουν την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 εκπαιδευτικό σεμινάριο, στους χώρους των εργαστηρίων του σχολείου.

Το σεμινάριο αφορά την πρακτική άσκηση 10 τελειόφοιτων μαθητών του αυτιστικού φάσματος, στην κατασκευή συστημάτων ξηράς δόμησης και συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης.

Διοργανώνεται σε συνεργασία με την εταιρεία ΚΝAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ Α.Β.Ε.Ε., η οποία το εντάσσει στο ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης τεχνιτών με την ονομασία ΚΝΑUF-ISO SPECIAL.

 http://www.knauf.gr/www/el/nea/nea_tis_agoras/news/autism/autism.html

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των 10 μαθητών του ΕΕΕΕΚ σε σύγχρονα τεχνικά επαγγέλματα. Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί με την αρωγή της ΚΝΑUF, θα μετεξελιχθεί σε μαθητεία στις εταιρείες του εμπορικού δικτύου της και φιλοδοξούμε οι 10 αυτοί μαθητές να απορροφηθούν μετά το πέρας της φοίτησης τους.

Πιστεύουμε και στηρίζουμε την πραγματική ειδική μαθητεία με στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση των ΑμεΑ

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ).

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 18

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

« < ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 > »
Κ Δ Π Τ Π Π Κ
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Like us on Facebook


42-19677375.jpgΣτηρίξτε το έργο μας!
Κάνοντας μια δωρεά στην ΕΕΠΑΑ, με τους παρακάτω τρόπους:

Με τραπεζική κατάθεση 
Εθνική Τράπεζα
Δικαιούχος: ΕΛΛΗΝ ΕΤΑΙΡΙ ΠΡΟΣΤ ΑΥΤΙΣΤ ΑΤΟΜΩ
IBAN: GR5001101460000014629603201, SWIFT (BIC): ETHNGRAA

μέσω των μηχανημάτων ΑΤΜ με χρήση του ΙΒΑΝ,

μέσω ΕΛΤΑ με ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση: ΕΕΠΑΑ, Αθηνάς 2, Αθήνα T.K. 105 51