Αρχική arrow ΕΕΠΑΑ
ΕΕΠΑΑ
Σεμιναρίο ΜΑΚΑΤΟΝ

To Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων σε συνεργασία με το Makaton Ελλάς, διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη το  βασικό διήμερο σεμινάριο Μakaton . 

 

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (Παιδοψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Λογοπεδικούς, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Δασκάλους, κ.λ.π.) καθώς και σε γονείς παιδιών με αναπηρία.

Διαβάστε...
 
Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Κέντρου Ημέρας - Παράρτημα Θεσσαλονίκης

Ενημερωτικό Δελτίο Κέντρου Ημέρας

Το κέντρο Ημέρας του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ε.Ε.Π.Α.Α κατόπιν εκδηλώσεως ενδιαφέροντος από πλευράς των μελών και των γονέων που συμμετέχουν στις δράσεις του Κέντρου Ημέρας, θα παραμείνει ανοιχτό κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών λειτουργώντας πρωινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης ομάδων παιδιών, εφήβων και νέων με Αυτισμό, από τις 15 Ιουνίου ως τις 30 Ιουλίου .
Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν δράσεις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές (Εικαστικά, Γυμναστική, Μουσική κ.λ.π), και θα υλοποιούνται καθημερινά,  Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:30 π.μ ως τις 14:30 μ.μ.
Διαβάστε...
 
Πρόσκληση για Συμμετοχή σε Έρευνα

Διαβάστε...
 
Δελτίο τύπου για τις 2 Απριλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

 

 Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε από το 2008 την 2α Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Ο Αυτισμός είναι μια ισόβια νευροαναπτυξιακή διαταραχή, που οφείλεται σε πολλαπλά και όχι πλήρως κατανοητά βιολογικά αίτια, η οποία παρεμποδίζει την φυσιολογική ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου. Η γενετική αυτή αναπηρία παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία κλινικής έκφρασης και αποτελεί ένα φάσμα διαταραχών. Τα άτομα με Αυτισμό μπορεί να διαφέρουν πολύ στη νοημοσύνη και στην ικανότητα ομιλίας, όλα όμως έχουν ουσιαστικές δυσκολίες στον τρόπο που αντιλαμβάνονται και συνδέονται με το περιβάλλον τους, γι’αυτό αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνία, τις κοινωνικές σχέσεις και την συμπεριφορά τους.


Διαβάστε...
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.Π.Α.Α.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Εταιρίας μας και ύστερα από απόφαση που πήρε το Δ.Σ. στη συνεδρίαση του στις 19 Ιανουαρίου 2011, σας καλούμε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στις 13 Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημέρας, Βερατίου 5 με τα παρακάτω  θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Λογοδοσία Διοικητικού Συμβουλίου για τα πεπραγμένα του 2010
  2. Απολογισμός Δράσης του Δ.Σ.  για το 2010
  3. Οικονομικός Απολογισμός  για το 2010
  4. Προτάσεις –Συζήτηση μελών της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης  για την μελλοντική δράση της Εταιρίας.
  5.  Εκλογή Συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν την Ε.Ε.Π.Α.Α. στο εκλογοαπολογιστικό  Συνέδριο της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α. μεΑ
  6. Συμμετοχή στις αρχαιρεσίες για την  ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής  Πανελλαδικά , στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ε.Ε.Π.Α.Α. που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου 2011.

Υπογραμμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 29 παράγραφος  ι του Καταστατικού , προς διευκόλυνση των μελών της Εταιρίας που κατοικούν εκτός Αθηνών  ή αντιμετωπίζουν δυσκολία λόγω του προβλήματος του παιδιού τους, επιτρέπεται η συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση και στην ψηφοφορία, καθώς και στις αρχαιρεσίες προς ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, με σχετική επιστολή του μέλους προς την Εταιρία, που θα συνοδεύεται από κλειστό φάκελο που θα περιέχει το ψηφοδέλτιο της επιλογής του μέλους αυτού, ή με γραπτή εξουσιοδότηση του μέλους προς άλλο μέλος της Εταιρίας (έτερο γονέα ή τρίτο) που συνοδεύεται  από κλειστό φάκελο που θα περιέχει και το ψηφοδέλτιο της επιλογής του μέλους αυτού.

Η επιστολή ή η γραπτή εξουσιοδότηση, βάσει καταστατικού της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ, δεν ισχύουν για την εκλογή των Συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν την Ε.Ε.Π.Α.Α., στο Εκλογοαπολογιστικό  Συνέδριο της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.

Διαβάστε...
 
Πρόσκληση για συμμετοχή στην ευρωπαϊκή δράση για τον αυτισμό

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΡΑΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ ΕΑΑ2020


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να εκπονήσει  ένα στρατηγικό σχέδιο δημόσιας υγείας για τον Αυτισμό για την επόμενη δεκαετία (European Autism Action 2020, EAA2020), μετά από εκτενή διαβούλευση με αρμόδιους φορείς (οικογένειες ατόμων με αυτισμό, ακαδημαϊκά ιδρύματα, υπηρεσίες υγείας, άλλοι επαγγελματίες κτλ) από όλη την Ευρώπη.΄Oλοι όσοι εμπλέκονται με τον Αυτισμό καλούνται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση  http://www.autism2010.eu/consultation_process.htm  έως στις 8 Οκτωβρίου 2010, και αυτές θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του τελικού στρατηγικού σχεδίου.

 
Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Δράσης για τον Αυτισμό (που θα γίνει στο Δουβλίνο στις 29 Νοεμβρίου 2010 και είναι ανοικτό σε όλους), και θα οδηγήσει στην ίδρυση της European Autism Public Health Alliance (eapha).   Την όλη εκδήλωση συντονίζει η Irish Autism Action. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου  http://www.autism2010.eu

 

Σοφία Μπονάνου

Μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΠΑΑ και AUTISM-EUROPE

 
Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας

Στα πλαίσια της αναθεώρησης του κανονισμού εκτίμησης του βαθμού αναπηρίας η ΕΕΕΠΑΑ απέστειλε επιστολή προς της ΕΣΑμεΑ με τις θέσεις σχετικά με τα θέματα που αφορούν τα άτομα με αυτισμό.

 Για να κατεβάσεται την επιστολή πατήστε εδώ

 

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 34 - 44 από 61

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

« < ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019 > »
Κ Δ Π Τ Π Π Κ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 1 2

Like us on Facebook


42-19677375.jpgΣτηρίξτε το έργο μας!
Κάνοντας μια δωρεά στην ΕΕΠΑΑ, με τους παρακάτω τρόπους:

Με τραπεζική κατάθεση 
Εθνική Τράπεζα
Δικαιούχος: ΕΛΛΗΝ ΕΤΑΙΡΙ ΠΡΟΣΤ ΑΥΤΙΣΤ ΑΤΟΜΩ
IBAN: GR5001101460000014629603201, SWIFT (BIC): ETHNGRAA

μέσω των μηχανημάτων ΑΤΜ με χρήση του ΙΒΑΝ,

μέσω ΕΛΤΑ με ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση: ΕΕΠΑΑ, Αθηνάς 2, Αθήνα T.K. 105 51