Αρχική arrow Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Προγραμμα ΕΣΤΙΑ
ΕΣΤΙΑ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Η 2 Απριλίου έχει ορισθεί Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Απευθύνεται σ’ ολόκληρη την κοινωνία, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση, την γνώση και την επαφή με τα Άτομα που ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών φορέων και οργανώσεων, και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Α΄ Εφορία Αρχαιοτήτων, θα φωτίσουν και φέτος την Πύλη του Αδριανού στο μπλε χρώμα, όπως η Autism Europe εφαρμόζει. Επίσης θα φωτιστούν με μπλε χρώμα η Ζωσιμαία Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη στα Ιωάννινα και το Δημαρχείο Ζίτσας.

 

Η ΕΕΠΑΑ επέλεξε για το 2018, να διοργανώσει Ημερίδα για τον Αυτισμό, ανοιχτή και προσιτή σε όλους με ελεύθερη είσοδο, με στόχο την συμμετοχή εκτός των Ειδικών, των Οικογενειών αλλά και των ίδιων των Ατόμων με Αυτισμό. Η Ημερίδα θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «ΕΡΜΗΣ», Ακαδημίας 7, στον 6ο όροφο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, 16:00-20:00 την Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018.

Παράλληλα στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί εορτή για την φωταγώγηση της Ζωσιμαίας Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης και του Δημαρχείου Ζίτσας με συμμετοχή Ειδικών, οικογενειών, Επισήμων και απλών πολιτών. Παράλληλα στον προαύλιο χώρο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί από νωρίς το απόγευμα Πασχαλινό Bazaar.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-κατάργηση των ΚΕΔΥΥ

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) έχει καταστατική υποχρέωση να προασπίσει τα συμφέροντα των Ατόμων με Αυτισμό και των Οικογενειών αυτών. Να αγωνιστεί για την δια βίου εκπαίδευσή τους, την κοινωνικοποίηση αυτών, την πλήρη ένταξη στην κοινωνία ως και την ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας. Εκπαίδευση, Διαπαιδαγώγηση, Κατάρτιση και Υποστήριξη είναι απαραίτητα εργαλεία για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών.

Η μεταρρύθμιση που επιχειρείται διαμορφώνει ένα θολό τοπίο καταδικάζοντας παιδιά /ωφελούμενους/μαθητές και τις οικογένειες αυτών μια και τα ΚΕΔΔΥ αφομοιώνονται και στην κυριολεξία εξαφανίζονται από τον νέο θεσμό, την ίδρυση νέας δομής , για την προαγωγή της εκπαίδευσης δήθεν, το ΚΕΕΣΥ, Κέντρο Συμβουλευτικής Εκπαιδευτικής Υποστήριξης. Οι πολλαπλές αρμοδιότητές του με γνώμονα την γενική εκπαίδευση και την διευκόλυνση του εκπαιδευτικού έργου, είναι γεγονός ότι επικεντρώνονται στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών , στην συμβουλευτική των εκπαιδευτικών , στην αμφιλεγόμενη αξιολόγηση ατομική ή ομαδική της εκπαιδευτικής κοινότητας συναποφασίζοντας για το καταλληλότερο πλαίσιο φοίτησης και το αρτιότερο υποστηρικτικό πρόγραμμα. Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι:

.      Για ποιο λόγο τα ΚΕΔΔΥ δεν παραμένουν διακριτές υπηρεσίες με ενίσχυση του υποστηρικτικού τους ρόλου σε ό,τι αφορά τους μαθητές;

2.      Τι εξυπηρετεί η αφομοίωση μίας (της μοναδικής από το Υπουργείο Παιδείας) υπηρεσίας για την αξιολόγηση και την υποστήριξη των μαθητών με ΕΕΑ σε μία Δομή με πολλαπλές ευθύνες επικεντρωμένες κυρίως στην Γενική Εκπαίδευση;

3.      Με δεδομένο ότι η διάγνωση (γνωμάτευση) αφαιρείται ως αρμοδιότητα από το ΚΕΣΥ σε ποιον φορέα θα απευθύνονται οι γονείς, ο οποίος μάλιστα θα σχετίζεται άμεσα με την εκπαίδευση; Ποιο το κόστος για τους γονείς οι οποίοι θα επιθυμούν την αξιολόγηση του παιδιού τους;

4.      Πως θα εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες αιτήσεις που είναι σε αναμονή στα ΚΕΔΔΥ, εάν από τον Σεπτέμβριο του 2018 θα πρέπει να απασχοληθεί το προσωπικό με τον προγραμματισμό δράσεων υποστήριξης των σχολείων;

5.      Για ποιο λόγο θυσιάζεται για μία ακόμη φορά η Ειδική Εκπαίδευση στο βωμό των μεγαλεπήβολων αλλαγών της Γενικής Εκπαίδευσης, οι οποίες δεν στηρίζονται σε προηγούμενη επιστημονική εμπειρία και γνώση και τέλος γιατί για ακόμα μία φορά δεν προηγήθηκε διάλογος με τους φορείς για την αναπηρία;

 

Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την κατάργηση των ΚΕΔΥΥ, έχουν σημαντική βαρύτητα και μεγάλο ενδιαφέρον καθόσον:

 

-          Ο μαθητής με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν είναι στο επίκεντρο

-          Όλο το βάρος μετατοπίζεται στον  εκπαιδευτικό/δάσκαλο

-          Ματαιώνεται η λειτουργική ένταξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα

-          Δεν υπάρχει αναπηρία στο εκπαιδευτικό σύστημα

-          Η αναπηρία στο απόσπασμα

-          Μαθητές και γονείς αόρατοι σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα ιατροκεντρικό

-          Η αδυναμία εκπαιδευτικών να χειριστούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες , δυστυχώς παρασύρει σε οπισθοδρόμηση το εκπαιδευτικό σύστημα στο σύνολό του

-          Η ειδική αγωγή θυσιάζεται στο βωμό μεγαλεπήβολων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων της γενικής εκπαίδευσης

-          Η έλλειψη επιστημονικής εμπειρίας και γνώσης , σε συνδυασμό με την ανικανότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας , καταδικάζει σε αποκλεισμό , τον πιο αδύναμο κρίκο , τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες .

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) δεν κλήθηκε ουδέποτε σε δημόσιο διάλογο , δεν ρωτήθηκε ποτέ, παραγκωνίστηκε  ενδεχομένως όχι τυχαία . Αντίθετα στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών , στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης , της δημιουργίας εκπαιδευτικών δοκιμών ή «πειραμάτων» σε βάρος των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την εκπαίδευση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών και δασκάλων , η ΕΕΠΑΑ απαιτεί την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την Εκπαίδευση , την άμεση πρόσκλησή της σε συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς , την αποτροπή του αποκλεισμού των μαθητών από την πραγματική εκπαίδευση ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας .

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7ος Ημιμαραθώνιος

                                                      

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Με τις παραπάνω προτροπές η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) πιστή στο Ανοιξιάτικο Αθλητικό Ραντεβού της, συμμετείχε ενεργά στον 7ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, με την συμμετοχή συνολικά πενήντα επτά (57) αθλητών, από τις ομάδες της COLGATE, HELLENICA, KYRIAKIDES GEORGOPOULOS Law Firm και μεμονωμένους αθλητές.

ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ

Η ΕΕΠΑΑ αναπτύσσοντας και λειτουργώντας μονάδες και δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιεί, προσπαθεί καθημερινά να εφαρμόσει την προτροπή που οι αρχαίοι Έλληνες εφάρμοσαν, ισορροπώντας την πνευματική και σωματική υγεία των ατόμων/ωφελουμένων με Αυτισμό.

ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

Παίρνοντας στα χέρια μας την όποια υπέρβαση σε ιδεοληψίες, ταμπού, στερεότυπα και ιδεολογίες, μας αναλογεί, ετοιμαζόμαστε για τον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας τον Αυθεντικό που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου 2018. Μην λείψει κανείς. Ελάτε να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Βοηθήσετε μας σε μία μεγαλειώδη παρουσία, μία δυναμική που αξίζουν τα παιδιά μας. Ελάτε να τρέξουμε φορώντας το T-Shirt της Εταιρίας με την προτροπή, ελπίδα για όλους.

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Σας περιμένουμε!

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 27 από 252

Like us on Facebook


42-19677375.jpgΣτηρίξτε το έργο μας!
Κάνοντας μια δωρεά στην ΕΕΠΑΑ, με τους παρακάτω τρόπους:

Με τραπεζική κατάθεση 
Εθνική Τράπεζα
Δικαιούχος: ΕΛΛΗΝ ΕΤΑΙΡΙ ΠΡΟΣΤ ΑΥΤΙΣΤ ΑΤΟΜΩ
IBAN: GR5001101460000014629603201, SWIFT (BIC): ETHNGRAA

μέσω των μηχανημάτων ΑΤΜ με χρήση του ΙΒΑΝ,

μέσω ΕΛΤΑ με ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση: ΕΕΠΑΑ, Αθηνάς 2, Αθήνα T.K. 105 51