Αρχική arrow Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Βασική κατάρτιση στο PECS 17 και 18 Ιανουαρίου 2015
H Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Θεσσαλονίκης διοργανώνει διήμερο σεμινάριο στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2015 για το Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS).

 Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (Παιδοψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Λογοπεδικούς, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Δασκάλους, κ.λ.π.) καθώς και σε γονείς παιδιών με αυτισμό.

Διαβάστε...
 
_ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Μαραθώνιος Αθηνας 2014

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.), Φιλανθρωπικό Σωματείο μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ως επίσημα συνεργαζόμενο Σωματείο με τον ΣΕΓΑΣ, συμμετείχε στις 9 Νοεμβρίου 2014 στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας,  που σηματοδοτεί την απαρχή της Νέας Εποχής.   

Η περίοδος της κρίσης, συνέγειρε συνειδήσεις, ευαισθητοποίησε κοινωνικές ομάδες, αύξησε και προήγαγε τον εθελοντισμό για μία ακόμη φορά. Η Ε.Ε.Π.Α.Α. συμμετέχοντας  στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, υποστηρίχθηκε με την συμμετοχή, απλών ανθρώπων της διπλανής πόρτας, ανθρώπων με αναπτυγμένο το αίσθημα ευθύνης. Εταιρείες, Ομάδες, Σύλλογοι ενσωματώθηκαν στην ιδέα της Ε.Ε.Π.Α.Α. «Τρέχω για τον Αυτισμό» και ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο συμμετοχών. Καθένας αθλητής ξεχωριστά, σε όποιο αγώνισμα και αν συμμετείχε, έκανε την υπέρβασή του και μέσα από το πανανθρώπινο καθήκον του, νίκησε:

Νίκησε τον εαυτό του, νίκησε τον αποκλεισμό που βιώνουν τα Άτομα με  Αυτισμό, νίκησε την διάκριση.

Όλοι οι αθλητές μας διακρίθηκαν. Όλοι οι αθλητές μας νίκησαν. Σ’ όλους αξίζει ο Κότινος της Νίκης.

Με την ευκαιρία, η Ε.Ε.Π.Α.Α. εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σε όλους όσους την υποστήριξαν και συγχαίρει καθένα ξεχωριστά. Ιδιαίτερα, τους Ομίλους και τις Εταιρείες: INTRALOT, HELLENIKA, TAKEDA, COLGATE, CQS, τον Σύλλογο  Αποφοίτων, του COLUMBIA NY UNIVERSITY και τους μεμονωμένους αθλητές μας.

Κλείνοντας, ευχαριστούμε θερμά τον ΣΕΓΑΣ για την ευκαιρία που μας παρείχε να συμμετάσχουμε στον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, που ήταν αφιερωμένος στον Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη. Ελπίζουμε και ευελπιστούμε σε μια επόμενη μαζική συμμετοχή μας με στόχο μας το τρίπτυχο:

CITIUS- ALTIUS- FORTIUS

ΤΑΧΥΤΕΡΑ – ΨΗΛΟΤΕΡΑ - ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ

 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Θάνατος νοσηλευτή 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

 

Θάνατος νοσηλευτή σε Ψυχιατρικό Ξενώνα εφήβων στην Παλλήνη

 

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ), θλίβεται και πενθεί για τον αδόκητο θάνατο του 55χρονου νοσηλευτή, πατέρα δύο ανηλίκων παιδιών, που συνέβη Ψυχιατρικό Ξενώνα Εφήβων στην Παλλήνη Αττικής.

Το τραγικό συμβάν, σηματοδοτεί τον καθημερινό κίνδυνο των εργαζομένων σε Μονάδες και Δομές Ψυχικής Υγείας.

Όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς, στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, θα πρέπει να αποτρέψουν μελλοντικές πιθανές καταστάσεις, εργαζομένων και ωφελουμένων.

Η ΕΕΠΑΑ πιστεύει ότι πρέπει να ερευνηθεί πολύπλευρα το ατυχές συμβάν και να ληφθούν άμεσα μέτρα, για την άρση της υποστελέχωσης σε αντίστοιχες Δομές Ψυχικής Υγείας και την άμεση παρέμβαση για τοποθέτηση και αναπλήρωση προσωπικού όπου απαιτείται και κρίνεται αναγκαίο.

Η ΕΕΠΑΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της, προς την οικογένεια του εκλιπόντος και εύχεται να είναι το τελευταίο περιστατικό και συμβάν στην Ελλάδα της Κρίσης, που συμβαίνει σε Δομή Ψυχικής Υγείας.

 

 

 

 
Αλλαγή Χώρου Διεξαγωγής Σεμιναρίου

Λόγω αυξημένου αριθμού ατόμων και για την εξασφάλιση της  ομαλής διεξαγωγής του Σεμιναρίου σας ενημερώνουμε ότι το Σεμινάριο Εντατικής Αλληλεπίδρασης ( 10-11 Οκτωβρίου 2014 ) του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Holiday Inn.

 

Να ενημερώσουμε ότι ο νέος  χώρος πραγματοποίησης του Σεμιναρίου είναι κοντά στον προηγούμενο χώρο διεξαγωγής.

 

Holiday Inn Thessaloniki

Διεύθυνση Μοναστηρίου 8, Θεσσαλονίκη 546 29
Τηλέφωνο:2310 563100
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 82 - 90 από 217

Like us on Facebook


42-19677375.jpgΣτηρίξτε το έργο μας!
Κάνοντας μια δωρεά στην ΕΕΠΑΑ, με τους παρακάτω τρόπους:

Με τραπεζική κατάθεση 
Εθνική Τράπεζα
Δικαιούχος: ΕΛΛΗΝ ΕΤΑΙΡΙ ΠΡΟΣΤ ΑΥΤΙΣΤ ΑΤΟΜΩ
IBAN: GR5001101460000014629603201, SWIFT (BIC): ETHNGRAA

μέσω των μηχανημάτων ΑΤΜ με χρήση του ΙΒΑΝ,

μέσω ΕΛΤΑ με ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση: ΕΕΠΑΑ, Αθηνάς 2, Αθήνα T.K. 105 51