Αρχική
INTENSIVE INTERACTION (Πρόγραμμα εντατικής αλληλεπίδρασης) και Αυτισμός

 

Intensive Interaction

 

(Πρόγραμμα εντατικής αλληλεπίδρασης) και Αυτισμός

 

Αντιμετωπίζοντας τις βασικές επικοινωνιακές ανάγκες των ατόμων με Αυτισμό και των ατόμων με σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες.

 

19 & 20 Φεβρουαρίου  2011

 

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων διοργανώνει το πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα σχετικά με το Πρόγραμμα Εντατικής Αλληλεπίδρασης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς που ασχολούνται με ενήλικες και παιδιά με Αυτισμό, καθώς επίσης και σε γονείς, και εστιάζεται στις επικοινωνιακές ανάγκες των ατόμων που δεν έχουν κατακτήσει το λόγο  ή δεν έχουν καταλάβει γιατί  χρησιμοποιείται η ομιλία.

INTENSIVE INTERACTION


Το πρόγραμμα Εντατικής Αλληλεπίδρασης είναι μια προσέγγιση στην οποία ο  ειδικός είναι η βασική εκπαιδευτική πηγή καθώς χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις  του προσώπου και τη γλώσσα του σώματος, εμπλέκει τον εκπαιδευόμενο σε μια εξελικτική ακολουθία δραστηριοτήτων κοινωνικής αλληλεπίδρασης.

Οι δραστηριότητες αυτές παρέχουν στο άτομο  με επικοινωνιακές και μαθησιακές δυσκολίες  τη δυνατότητα να κατακτήσει τις προ – γλωσσικές δεξιότητες της επικοινωνίας,  όπως είναι η αλληλεπίδραση με τους άλλους, η εναλλαγή σειράς , η χρήση και κατανόηση της βλεμματικής επαφής, η χρήση και κατανόηση των εκφράσεων του προσώπου και το μοίρασμα της προσοχής.

 

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου περιλαμβάνει:

·         Τι είναι το πρόγραμμα Εντατικής Αλληλεπίδρασης.

  • Πως μαθαίνουν οι άνθρωποι να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν, βασικές αρχές της επικοινωνίας.
  • Βασικές αρχές του προγράμματος Εντατικής Αλληλεπίδρασης.
  • Πως χρησιμοποιείται το Πρόγραμμα Εντατικής Αλληλεπίδρασης.

 

Εισηγητής: Dr. Dave Hewett

Ο  Dr. Dave Hewett είναι  εκπαιδευτής και επόπτης στον τομέα των μαθησιακών δυσκολιών. Εργάστηκε ως διευθυντής σε Ειδικά σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ο ιδρυτής του Προγράμματος Εντατικής Αλληλεπίδρασης και συγγραφέας πολλών βιβλίων σχετικά με την ανάπτυξη της επικοινωνίας.

 

Κόστος συμμετοχής:

220€  για Παιδοψυχίατρους, Ψυχολόγους, Λογοπεδικούς, .Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς , Δασκάλους κ.λπ.

 170€  για  γονείς και  φοιτητές

Η εγγραφή περιλαμβάνει:

Παρακολούθηση σεμιναρίου, μετάφραση στην ελληνική γλώσσα, εκπαιδευτικό υλικό,  σημειώσεις,  Βεβαίωση παρακολούθησης,  καφέ & ελαφρύ γεύμα.

Διαδικασία εγγραφής:

  1. Τηλεφωνική κράτηση θέσεως στην υπεύθυνη  του σεμιναρίου.

 

  1. Συμπλήρωση του εντύπου εγγραφής και κατάθεση του συνολικού ποσού (220€ ή 170€)  έως  11/01//11 στην γραμματεία του Κέντρου Ημέρας ή στον ακόλουθο τραπεζικό Λογαριασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ: 216/296099-06  δικαιούχος λογαριασμού:Ελληνική Εταιρία Αυτιστικών Ατόμων. (Οποιεσδήποτε  τραπεζικές επιβαρύνσεις βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Προσωπικές επιταγές δεν γίνονται δεκτές).

 

  1. Αποστολή του καταθετηρίου τραπέζης του εντύπου εγγραφής και φωτοτυπίας πάσο για τους φοιτητές   με fax στο 2310 241 287,  ή ηλεκτρονικά στο thess_seminar@autismgreece.gr. Στο αντίγραφο του καταθετηρίου να αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντος.

Ακυρώσεις Εγγραφών δεν γίνονται δεκτές. Γίνονται δεκτές αντικαταστάσεις ονομάτων.

 

Διαδικασία επιβεβαίωσης:

Μετά από την παραλαβή του εντύπου εγγραφής και της απόδειξης της  κατάθεσης θα ακολουθήσει επιβεβαίωση τηλεφωνικά ή με e-mail. Εάν δεν ακολουθήσει επιβεβαίωση εντός 15 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία του σεμιναρίου.

 

Πληροφορίες–Γραμματεία σεμιναρίου: Κέντρο Ημέρας Ε.Ε.Π.Α.Α. Θεσσαλονίκης., Βερατίου 5, πίσω από τον Σιδ. Σταθμό Θεσσαλονίκης τηλ./fax 2310 241 287, ηλεκτρονική διεύθυνση thess_seminar@autismgreece.gr.  

Υπεύθυνη σεμιναρίου: Παπαδοπούλου Αντιγόνη

Ημέρες & ώρες επικοινωνίας:

Δευτέρα-Τρίτη: 08:30.-15:30, Τετάρτη- Πέμπτη 14:00-21:00 Παρασκευή 10:00-15:00

 

 

 

Με δύο λόγια

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

« < ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 > »
Κ Δ Π Τ Π Π Κ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

RSS Feed


Αναζήτηση

Χρήστες Online

Like us on Facebook

Εγγραφή σε Newsletter ΕΕΠΑΑ

42-19441248.jpgΟ αυτισμός είναι μία εκ γενετής διαταραχή του εγκεφάλου, που επηρεάζει τον τρόπο που ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί τις πληροφορίες. Η αιτία εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη. Κάποιες έρευνες υποδεικνύουν ένα νευρολογικό πρόβλημα, που επηρεάζει εκείνα τα τμήματα του εγκεφάλου, τα οποία επεξεργάζονται τη γλώσσα και τις πληροφορίες, που δίνουν οι αισθήσεις. Δεν είναι υπαίτιοι οι γονείς που το παιδί τους έχει αυτισμό. Οι ερευνητές συμφωνούν ότι ο αυτισμός φαίνεται να προκαλείται από κάποιο φυσικό πρόβλημα στον εγκέφαλο.

42-19599716.jpgΟ αυτισμός είναι μια ισόβια αναπτυξιακή διαταραχή, μια αναπηρία που εμποδίζει τα άτομα να κατανοούν σωστά όσα βλέπουν, ακούν και γενικά αισθάνονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις κοινωνικές σχέσεις, την επικοινωνία και τη συμπεριφορά τους.
Τα αυτιστικά άτομα πρέπει να μάθουν, με πολύ μεγάλο κόπο, φυσιολογικά πρότυπα λόγου και επικοινωνίας και σωστούς τρόπους να συνδέονται με ανθρώπους, αντικείμενα και γεγονότα.

42-19677375.jpgΣτηρίξτε το έργο μας!
Κάνοντας μια δωρεά στην ΕΕΠΑΑ, με τους παρακάτω τρόπους:

Με τραπεζική κατάθεση 
Εθνική Τράπεζα
Δικαιούχος: ΕΛΛΗΝ ΕΤΑΙΡΙ ΠΡΟΣΤ ΑΥΤΙΣΤ ΑΤΟΜΩ
IBAN: GR5001101460000014629603201, SWIFT (BIC): ETHNGRAA

μέσω των μηχανημάτων ΑΤΜ με χρήση του ΙΒΑΝ,

μέσω ΕΛΤΑ με ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση: ΕΕΠΑΑ, Αθηνάς 2, Αθήνα T.K. 105 51