Αρχική arrow Δελτία Τύπου arrow ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2 Απρίλη-Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2 Απρίλη-Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό
pili05VIDEΟ

Η 2 Απριλίου έχει ορισθεί Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Απευθύνεται σ’ ολόκληρη την κοινωνία, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση, την γνώση και την επαφή με τα Άτομα που ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) επέλεξε για το 2016, να διοργανώσει μία ανοικτή εκδήλωση προσιτή σε όλους, με στόχο την συμμετοχή εκτός των Ειδικών, των Οικογενειών και των ίδιων των Ατόμων με Αυτισμό. Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών φορέων και

οργανώσεων, και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Α΄ Εφορία Αρχαιοτήτων, φώτισαν την Πύλη του Αδριανού στο μπλε χρώμα, όπως η Autism Europe εφαρμόζει.

 

Η επιλογή του μνημείου διευκόλυνε καθόσον είναι σε κεντρικό σημείο της πόλης των Αθηνών και διαθέτει ελεύθερο χώρο για δρώμενα και ασφαλή παραμονή των ατόμων με Αυτισμό.

pili01

 

pili2

Στην φωταγώγηση παρευρέθηκε μεγάλος αριθμός πολιτών, τουριστών και διερχομένων. Η επιτυχία όμως της εκδήλωσης αντανακλά στην παρουσία οικογενειών με τα παιδιά τους που ανήκουν στο Αυτιστικό Φάσμα και την αναπηρία του Αυτισμού ειδικότερα.

 

 

Η ΕΕΠΑΑ θα ήθελε να ευχαριστήσει το Υπουργείο Πολιτισμού και την Α’ Εφορία Αρχαιοτήτων, ευχόμενη το 2016 να είναι η αφετηρία και η καθιέρωση σε ετήσια βάση της φωταγώγησης σε μπλε χρώμα, του συγκεκριμένου μνημείου.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ

VIDEΟ

 

Like us on Facebook


42-19677375.jpgΣτηρίξτε το έργο μας!
Κάνοντας μια δωρεά στην ΕΕΠΑΑ, με τους παρακάτω τρόπους:

Με τραπεζική κατάθεση 
Εθνική Τράπεζα
Δικαιούχος: ΕΛΛΗΝ ΕΤΑΙΡΙ ΠΡΟΣΤ ΑΥΤΙΣΤ ΑΤΟΜΩ
IBAN: GR5001101460000014629603201, SWIFT (BIC): ETHNGRAA

μέσω των μηχανημάτων ΑΤΜ με χρήση του ΙΒΑΝ,

μέσω ΕΛΤΑ με ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση: ΕΕΠΑΑ, Αθηνάς 2, Αθήνα T.K. 105 51