Αρχική
Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, η ΕΕΠΑΑ παράρτημα Θεσσαλονίκης,  διοργανώνει την  Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 11:00 με 13:30  ημερίδα με θέμα «Διαταραχές Διατροφής και Αυτισμός» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος με την στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εισηγητές:
Δρ Νταφούλης Βάιος | Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου
Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού: Συνηθισμένα προβλήματα και τρόποι διαχείρισής τους

Δρ Ευαγγελίου Αθανάσιος | Παιδίατρος - Παιδονευρολόγος, Καθηγητής Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Νευρολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ,  Διευθυντής 4ης Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις σε παιδιά με αυτισμό

Τριανταφυλλίδης Νίκος | Εργοθεραπευτής, SI, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης, Κέντρο Παρέμβασης και Θεραπείας Επι -Κοινωνώ
Οι διαταραχές της αισθητηριακης επεξεργασίας και πως επηρεάζουν τη σίτιση σε παιδιά με ΔΑΦ

Καντάκου Φωτεινή |Λογοθεραπεύτρια, SI, Τοπική Εκπαιδεύτρια ΜΑΚΑΤΟΝ, Επιστημονική Συνεργάτης ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης, Κέντρο Παρέμβασης και Θεραπείας Επι –Κοινωνώ
H διερεύνηση των τροφικών περιορισμών σε παιδιά με ΔΑΦ, θεραπευτικές προκλήσεις και προσεγγίσεις

Συντονίστρια Ομιλητών:
Λίλιαν Αθανασοπούλου | Ψυχίατρος Παιδιών-Εφήβων, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ
Υπεύθυνη Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας  Παιδιών-Εφήβων,Γ.Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

 Η εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ και οι εγγραφές θα γίνουν την ημέρα της ημερίδας πριν από την έναρξη της.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε μπορείτε μέχρι και τη 29η Μαρτίου, να αποστείλετε ένα email στο Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε αναγράφοντας το όνομα σας, το mail επικοινωνίας και την ιδιότητα σας [ γονέας. ειδικός, φοιτητής κτλ ] και να κάνετε μια κράτηση θέσεως.


Οι κρατήσεις ισχύουν μέχρι ένα τέταρτο [10:45] πριν την έναρξη της ημερίδας. Μετά γίνεται αυτόματα η ακύρωση τους και θα πρέπει να γίνει εκ νέου εγγραφή στην περίπτωση που υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

 


 

Με δύο λόγια

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

« < ΜΑΡΤΙΟΣ 2019 > »
Κ Δ Π Τ Π Π Κ
24 25 26 27 28 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

RSS Feed


Αναζήτηση

Χρήστες Online

Like us on Facebook

Εγγραφή σε Newsletter ΕΕΠΑΑ

42-19441248.jpgΟ αυτισμός είναι μία εκ γενετής διαταραχή του εγκεφάλου, που επηρεάζει τον τρόπο που ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί τις πληροφορίες. Η αιτία εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη. Κάποιες έρευνες υποδεικνύουν ένα νευρολογικό πρόβλημα, που επηρεάζει εκείνα τα τμήματα του εγκεφάλου, τα οποία επεξεργάζονται τη γλώσσα και τις πληροφορίες, που δίνουν οι αισθήσεις. Δεν είναι υπαίτιοι οι γονείς που το παιδί τους έχει αυτισμό. Οι ερευνητές συμφωνούν ότι ο αυτισμός φαίνεται να προκαλείται από κάποιο φυσικό πρόβλημα στον εγκέφαλο.

42-19599716.jpgΟ αυτισμός είναι μια ισόβια αναπτυξιακή διαταραχή, μια αναπηρία που εμποδίζει τα άτομα να κατανοούν σωστά όσα βλέπουν, ακούν και γενικά αισθάνονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις κοινωνικές σχέσεις, την επικοινωνία και τη συμπεριφορά τους.
Τα αυτιστικά άτομα πρέπει να μάθουν, με πολύ μεγάλο κόπο, φυσιολογικά πρότυπα λόγου και επικοινωνίας και σωστούς τρόπους να συνδέονται με ανθρώπους, αντικείμενα και γεγονότα.

42-19677375.jpgΣτηρίξτε το έργο μας!
Κάνοντας μια δωρεά στην ΕΕΠΑΑ, με τους παρακάτω τρόπους:

Με τραπεζική κατάθεση 
Εθνική Τράπεζα
Δικαιούχος: ΕΛΛΗΝ ΕΤΑΙΡΙ ΠΡΟΣΤ ΑΥΤΙΣΤ ΑΤΟΜΩ
IBAN: GR5001101460000014629603201, SWIFT (BIC): ETHNGRAA

μέσω των μηχανημάτων ΑΤΜ με χρήση του ΙΒΑΝ,

μέσω ΕΛΤΑ με ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση: ΕΕΠΑΑ, Αθηνάς 2, Αθήνα T.K. 105 51