Προστατεύοντας το παιδί με Αυτισμό: Ο Ρόλος του Γονιού

Διαλεξη Πανέρα

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης  της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων διοργανώνει την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ., διάλεξη με θέμα Προστατεύοντας το παιδί με αυτισμό: Ο ρόλος του Γονιού",  που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου του παραρτήματος, Βερατίου 5.

Η διάλεξη απευθύνεται σε ΓΟΝΕΙΣ και είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η διάρκεια της διάλεξης είναι μία ώρα και θα ακουθήσει συζήτηση με τους εισηγητές.

Οι γονείς παιδιών με αυτισμό αντιμετωπίζουν αυξημένες προκλήσεις σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών τους. Παρά το άγχος και το φόβο που νιώθουν, δεν μπορούν πολλές φορές να διαμορφώσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας των παιδιών από κινδύνους, που ελλοχεύουν είτε μέσα στο σπίτι είτε στο σχολείο είτε στο δρόμο.

Η παρουσίαση αυτή στοχεύει να ενδυναμώσει τους συμμετέχοντες δίνοντας πρακτικές συμβουλές και ξεκάθαρες πληροφορίες, που θα συνεισφέρουν στην αύξηση της ασφάλειας των παιδιών με αυτισμό.

Οι συμμετέχοντες θα βοηθηθούν ώστε να μπορούν να διακρίνουν πότε υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για το παιδί τους και πότε οι φόβοι και οι ανησυχίες τους είναι αποτέλεσμα άγχους.   Ταυτόχρονα θα απαντηθούν μια σειρά από ερωτήματα, που είναι καθοριστικά για την προστασία των παιδιών τους, όπως:

  • Ποιά κριτήρια πρέπει να έχω στο μυαλό μου, όταν επιλέγω φροντιστή για το παιδί μου;
  • Παιδική κακοποίηση: σεξουαλική κακοποίηση, ενδοοικογενειακή βία, σχολικός εκφοβισμός. Ποιές είναι οι ενδείξεις στο παιδί,   όταν υφίστανται;
  • Πώς μπορώ να διαχειριστώ τη θυματοποίηση του παιδιού με αυτισμό στο σχολείο;
  • Με ποιούς τρόπους μπορώ να αυξήσω την ασφάλεια του παιδιού στο σπίτι;
  • Πώς μπορώ να μειώσω τις πιθανότητες και να αποτρέψω φυγή και περιπλάνηση του παιδιού ;
  • Φυγή: τι μπορώ να κάνω  για να την αντιμετωπίσω επιτυχώς και να είναι το παιδί ασφαλές;
  • Mπροστά σε όλες αυτές τις προκλήσεις, με ποιές τεχνικές  μπορεί να εκπαιδευτεί το ίδιο το παιδί με αυτισμό, ώστε να προστατεύει τον εαυτό του;
  • Στόχος μας είναι φεύγοντας  από την παρουσίαση αυτή οι γονείς  να  νιώσουν δυνατοί και ενημερωμένοι, ώστε να υλοποιήσουν ένα σχέδιο δράσης, που ταιριάζει στα παιδιά τους και να μπορέσουν καλύτερα να τα προστατέψουν από τους πιθανούς κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν.

Για πληροφορίες ή εγγραφή στην διάλεξη θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Κο Τσαμπούρη Γιώργο στο τηλέφωνο 2310 241287 ή και μέσω email στο

 


Κατεβάστε την αφίσα της εκδήλωσης εδώ .


 


Εκτύπωση